neděle 2. listopadu 2014

Recipe: Warm Chickpeas salad (vegan)

Jeden z výborných receptů, který (musím se pochlubit) se mi fakt povedl. Cizrna je jedna z mých oblíbených luštěnin a díky ní do sebe dostanu v zeleninovém jídle i dost bílkovin, což je jedině dobře. Na podzim je teplý salát ideální.




Suroviny (dvě porce):

  • cizrna (přes noc namočená a uvařená, nebo z plechovky)
  • velká zelená paprika
  • velká červená paprika
  • 2-3 rajčata
  • malá cibule
  • česnek podle chuti (2 stroužky akorát)
  • olivový olej
  • ocet (jablečný nebo vinný nejlépe)
  • koření (sůl, pepř, a pak provensálské byliny nebo třeba římský kmín)

Bod 1: Cizrna. Při namáčení je potřeba počítat s tím, že zdvojnásobí svůj objem. Na dvě porce bych jí namočila větší hrnek. Při vaření zásadně NESOLIT. Nezměkla by. Až potom, jo?

Na pánvi prohřejeme nakrájenou zeleninu - začneme cibulí a paprikou, pak přidáme rajčata. Neměli bychom vytvořit úplné lečo! Přidáme na kousíčky nakrájený česnek, vsypeme cizrnu a prohřejeme. Po vypnutí plamene ochutíme olivovým olejem, octem, solí, pepřem, případně dalším kořením.

Dobrou chuť!


11 komentářů:

  1. Vypadá to krásně :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak chutná ta cizrna? Dlouho ji chci ochutnat a mám z ní trochu strach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutná jako hrách s oříškovou příchutí :) Nebát se!

      Vymazat
  3. Cizrnu miluji, je vážně výborná, takové trošku oříšky!:3 Nikdy jsem ji nevařila doma, vždy zatím jen v plechovce, ALE už mám suchou koupenou a tímpádem velmi děkuji za Tvou radu se solí, to se bude hodit :D Super recept!
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Cizrna je také má nejoblíbenější luštěnina (a to miluji všechny luštěniny!) :) Vždy když dělám hummus, tak při čekání, až cizrna vychladne, ji tak polovinu sním a mám pak malou porci hummusu :D Takové saláty mám moc ráda, akorát jsem na něj dostala chuť :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář!!!