pondělí 4. února 2013

*5 January Loves

Tento post jsem zahlédla u Silvi a myslím, že je to skvělý nápad! Stejně jako ona často pro něco vzplanu a je to většinou láska krátká, ale intenzivní. Navíc, myslím si, že každý měsíc je něčím typický, a to člověk dělá v lednu by ho ani nenapadlo v dubnu.
Budu tedy také měsíc co měsíc hledat pět věcí, které mě těší, baví, mám z nich radost a nebo mi zabírají tolik času, že se prostě nedají přehlédnout.
Co je to tedy v lednu?

I've seen a post like this at Silvi's blog. It is about my five favorite things in january and I am going to write a post like this every month. (But I am a little bit lazy to translate it all. :) )

*1 - Kafe z ptačího hrnečku // Coffee from my "bird cup"
Tento hrneček jsem dostala od přítele k letošním Vánocům. Vycvičila jsem se během let v Brně na pití "dobré kávy", takže si s radostí dávám espresso nebo albánskou kávu natřikrát zpěněnou vařenou v džezvě. A piju právě ve společnosti tohohle vrabčáka. Protože jsem spíš čajová, je pro mě káva takový malý svátek.




*2 - Saláty z ovoce // Fruit salads
Mám ráda exotické ovoce a i když jsem trochu rozpačitá z toho luxusu, že si ho vlastně můžeme takhle jednoduše dopřát, krmím se jím dost často. Moc ráda zkouším kombinace různých druhů, přidávání semínek nebo čehokoliv jiného.



*3 - Běžky // Cross-country skiing
Bez debat. Pro mě jedna z nejpříjemnějších zimních forem pohybu, každý pátek si dáváme 15 km trasu s psíkem a se zastávkou na česnečku. Když o víkendu neplesujeme, běháme i jindy. Miluju výlet ze Soláně do Rožnova! Obrázek stažený zde, ještě bych si při pádech rozbila foťák.


*4 - Bylinkové čaje // Herbal tea
Na konci ledna jsem byla nemocná, takže tohle byl můj jasný společník. Lípa, černý bez, šípky, máta, petrklíč, med a citron. Nebo taky zázvor se skořicí, medem a mlékem. Nebo s citronem a medem.



*5 - DIY
Když jsem byla nemocná, měla jsem zároveň čas na vyrábění. Nejela jsem do Brna, zůstala jsem doma. Korálková výšivka, jednodušší ketlování, šicí stroj, klubíčka, papíry a lepidla a taky staré mapy a třpytky!

2 komentáře:

  1. Ja mám rada asi všetko, čo si tu vymenovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se trochu bojím, že se budu měsíc co měsíc opakovat :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář!!!