Suroviny (dvě porce):
- cizrna (přes noc namočená a uvařená, nebo z plechovky)
- velká zelená paprika
- velká červená paprika
- 2-3 rajčata
- malá cibule
- česnek podle chuti (2 stroužky akorát)
- olivový olej
- ocet (jablečný nebo vinný nejlépe)
- koření (sůl, pepř, a pak provensálské byliny nebo třeba římský kmín)
Bod 1: Cizrna. Při namáčení je potřeba počítat s tím, že zdvojnásobí svůj objem. Na dvě porce bych jí namočila větší hrnek. Při vaření zásadně NESOLIT. Nezměkla by. Až potom, jo?
Na pánvi prohřejeme nakrájenou zeleninu - začneme cibulí a paprikou, pak přidáme rajčata. Neměli bychom vytvořit úplné lečo! Přidáme na kousíčky nakrájený česnek, vsypeme cizrnu a prohřejeme. Po vypnutí plamene ochutíme olivovým olejem, octem, solí, pepřem, případně dalším kořením.
Dobrou chuť!
Vypadá to skvěle :).
OdpovědětVymazatSuper recept dakujem! :-)
OdpovědětVymazatDijoun&Klaudi
Vypadá to krásně :-)
OdpovědětVymazatZvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)
milujem cícer! teda u vás cizrnu :D
OdpovědětVymazatľúbezná
Jak chutná ta cizrna? Dlouho ji chci ochutnat a mám z ní trochu strach :)
OdpovědětVymazatChutná jako hrách s oříškovou příchutí :) Nebát se!
VymazatCizrnu miluji, je vážně výborná, takové trošku oříšky!:3 Nikdy jsem ji nevařila doma, vždy zatím jen v plechovce, ALE už mám suchou koupenou a tímpádem velmi děkuji za Tvou radu se solí, to se bude hodit :D Super recept!
OdpovědětVymazattribanany.blogspot.com
Vaření ze sušené hlavně vyjde levněji :)
VymazatMňaam, určite vyskúšam! :)
OdpovědětVymazatSimimaus
Cizrna je také má nejoblíbenější luštěnina (a to miluji všechny luštěniny!) :) Vždy když dělám hummus, tak při čekání, až cizrna vychladne, ji tak polovinu sním a mám pak malou porci hummusu :D Takové saláty mám moc ráda, akorát jsem na něj dostala chuť :)
OdpovědětVymazatTo vypadá opravdu moc dobře.. chutně :D:)
OdpovědětVymazatLovies 47
Zvu tě na GIVEAWAY o knihu, náhrdelník a pleťovou masku