neděle 22. září 2013

DIY Potato print - pillowcases

S tiskem na látku se teď roztrhl pytel - na mých oblíbených blozích u Markétky Baletkové a Jany Gřešákové je plno krásných látek a Verča zase tiskne na pořadače a oblečky pro děti. A všechny se pak navzájem inspirují! A inspirovaly i mě, když jsem si řekla, že už prostě musím ušít povlaky na polštáře, a že si zrovna zopakuji tištění bramborem, jako když jsme byli malí.

I can see printing at most of my favorite czech (diy) blogs! It inspires me a lot! Printing on fabrics, printing on paper, printing on clothes.... Aww! I had to make it too :)




Materiál / potřeby:
- látka / nebo hotový povlak na polštář
- barva na textil
- brambory
- nůž, plastová eurosložka nebo fóĺie (nebo talíř) na míchání barev, štětec

You need:
- fabric (or plain pillowcases)
- textile colour
- potatoes
- knife, piece of plastics or plate (for mixing the colours), brush


Postup je jednoduchý, z bramboru si vyřežeme tvar, jaký jen chceme (je dobré použít vykrajovátka na cukroví), na fólii smícháme barvy a pak jen namáčíme/nebo malujeme na brambor/ a tiskneme na látku. Podle toho, jaké máme barvy, je taky potřeba látku zažehlit.

It's very easy - cut the potato into the shape you want. Mix colours on a plate or pice of plastics, to get the tone of colour you want. Apply the colour on zour potato and print! When it's dry, iron it (follow the instructionst on your colours). 


Vínová je teď "in", je podzimní, a do bytu v Brně se mi polštáře moc hodí :)

Burgundy is the colour of autumn, it's "in" and it suits very well into my flat in Brno :)





7 komentářů:

  1. Povedené :). Líbí se mi barevná kombinace.

    OdpovědětVymazat
  2. I loved the pattern you made + the fall-themed colors! So pretty! :)

    http://cafecraftea.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera! :-) ...a ty trojúhelníčky mě taky hrozně moc lákají!!! Jen cobudu mít trochu více času, s odoláváním bude konec a také jim podlehnu :D .. Můžu se zeptat, co to máš za barvičky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barvičky jsou od české firmy, jmenují se ArteMiss, mají hrozně moc odstínů, které se dají smíchat a speciální barvy na tmavý textil :) (Já mám na fotce pro tmavý i pro světlý textil). A tak jsou super na trička! :) Mám tyhle a jiné jsem nikdy neměla, protože mi přijdou super :)

      Vymazat
  4. To vypadá naprosto skvěle!! <3

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář!!!